Konserten är avslutat

Swing Magnifique

493 493 people viewed this event.

Swing Magnifique som bildades 2007, är utmärkta representanter för Jazz Manouche (eller Gypsy Swing), den europeiska jazzstil som för alltid kommer att vara förknippad med gitarrlegenden Django Reinhardt och violinisten Stéphane Grappelli och deras grupp Hot Club de France (Franska Hotkvintetten) som bildades i Paris 1934. Jazz Manouche kan närmast beskrivas som en kombination av fransk och amerikansk 30-talsjazz och eldig, traditionell romsk musik. Resultatet blir en intensiv, energisk, glad, och ibland vemodig musik som inte lämnar någon oberörd.

Virtuost solospel och ett otroligt sväng är de viktigaste ingredienserna inom Jazz Manouche och Swing Magnifique har båda delarna. Repertoaren är delvis hämtad från Djangos klassiska inspelningar, men med en sångerska i bandet skapar man sin egen unika stil genom att kombinera dessa med jazzstandards, franska schlagers och egna kompositioner, allt framfört i Djangos omisskännliga stil. Bandets instrumentala sättning är klassisk för stilen: två akustiska gitarrer, violin och kontrabas.

Swing Magnifique bildades 2007 och har spelat på många jazzklubbar i Sverige och de har deltagit i den svenska Django Reinhardt-festivalen hela sex gånger.

Swing Magnifique är: Josefin Peters – sång, Tom Buhre – gitarr, Filip Magnusson – violin, Åke Jonsson – gitarr, Filip Berglund – kontrabas

Övrig information

Bra att veta

Restaurangen är öppen

Insläpp - 18.30

Biljettpris, ordinarie - 320 kr

Biljettpris, medlem - 260 kr

Biljettpris, studerande - 100 kr

Swing Magnifique
 

Datum och tid

2023-03-29 kl 19:30

Dela med andra