Ellas Kapell

87 87 people viewed this event.

Foto: Elvira Glänte.

Efter de två kritikerrosade och prisbelönta albumen ’Longing’ och ’What’s It All About?’ släppte jazzkvartetten Ellas Kapell, i november 2023, sin tredje skiva ’For All We Know’.

Med sina nyskapande arrangemang, som nästan kan liknas vid egna kompositioner, fortsätter gruppen att tolka musik ur jazztraditionen. Denna gång fokuserar de på att skapa stämningar och ljudvärldar att vila i eller överraskas av. Temat för skivan är sorg, men med glimtar av något annat. Det är i sprickorna som ljuset sipprar in och med musiken vill Ellas Kapell spegla de tillfällen då mörkret plötsligt lättar och förtvivlan vänds till hopp.

Nog är det många som tolkat klassiska jazzkompositioner genom tiderna, men om man får tro recensenter och publik är det få som gör det på samma nyskapande sätt som Ellas Kapell.

De fyra medlemmarna träffades 2016 och har sedan dess hunnit släppa tre skivor, vunnit Gyllene Skivans läsaromröstning (JAZZ/Orkesterjournalen), utnämnts till Årets Vokaljazz av Lira Musikmagasin och streamats över fyra miljoner gånger. Under de senaste åren har bandet turnerat flitigt och samarbetat med stora svenska jazzmusiker såsom Magnus Lindgren och Karin Hammar. 2017 medverkade Ellas Kapell i SVT-dokumentären Vi äger drömmarna.

Ellas Kapell är:

Lovisa Jennervall – sång, Manne Skafvenstedt – piano, August Eriksson – kontrabas, Edvin Glänte – trummor

 

Övrig information

Bra att veta

Dynamos lokaler är tillgänglighetsanpassade. Ingång för rörelsehindrade från Tunnbindaregatan 37. Bilparkering på gatorna i närområdet. Restaurangen Puck'n' Roll är öppen hela kvällen. Det är inte tillåtet att ta med väskor större än 40x40x20 cm på konserterna.

Insläpp - 18.00

Biljettpris, ordinarie - 270 kr

Biljettpris, medlem i Crescendo - 200 kr

Biljettpris, medlem i SPF - 240 kr

Biljettpris, studerande - 80 kr

Ellas Kapell
 

Datum och tid

2024-10-30 kl 19:00

Dela med andra