Konserten är avslutat

Blonde Bass Tour

765 765 people viewed this event.

Blonde Bass är en del basensemble och en del vokalensemble – och består av 3 härliga musiker som både spelar bas och sjunger. Alla låtar de framför är en musikalisk symfoni mellan Ida Hvid, Kristin Korb och Helle Marstrand som, utan att man märker det, växlar roller mellan melodistämma, slagverk, harmonier och basgångar. De 3 sångarrangemangen lägger till ett extra lager och ger en kombination av fyllighet, djup, fokus, balans, harmoni och finess.

Blonde Bass framför en blandning av svängiga standards, funkiga original, a capellaballader och hyllningar till sina bashjältar (Ray Brown, NHØP, Hugo Rasmussen med flera) – allt i ett musikaliskt ljudäventyr som sällan har hörts.

Ida White – bas, sång

Kristin Korb – bas, sång

Helle Marstrand – bas, sång

 

Ida Hvid är elev till bland andra Hugo Rasmussen och utexaminerades från Rytmiska musikkonservatoriet 2013. Ida Hvid har spelat i en rad danska och internationella sammanhang med bland andra Alvin Queen (USA), Jesse Davis (USA), Ben Besiakov (DK), Niels Jørgen Steen (DK), Birgitte Soojin (NO), Dwayne Clemons (US), Knut Riisnæs (NO) och Mårten Lundgren (SE).Hon är fackelbärare för ”the groove stomping tradition” inspirerad av sin mentor, den legendariska amerikanska basisten Ray Brown,

”Kristin Korb- en gnistrande stjärna. Basist och sångare som behärskar både sång och bas med elegans och sammanhållning framförd med en skicklighet som framstår som lika naturlig som när vi andra andas. Allt om jazz” Genomsyrad av egna reflektioner och tolkningar av ”The Great American Songbook” där hon förmedlar berättelserna på ett innerligt, överraskande och välkomnande sätt.

Hon har haft en framgångsrik karriär med många konserter över hela världen. Konserter där hon fått möjlighet att spela med sina egna musikaliska hjältar, som Jeff Hamilton, John Clayton, Bruce Forman, Mike Wofford och Ken Peplowski. Korb fortsätter sin strävan efter innovativ mainstreamjazz när den är som bäst.

Helle Marstrand är inspirerad av så olika basister som Charles Mingus, George Mraz och Scott LaFaro. På Rytmiska konservatoriet i Köpenhamn undervisades hon av Danmarks egen världsstjärna, Niels Henning Ørsted Pedersen, som också varit en stor inspirationskälla, både mänskligt och musikaliskt.

Helle har varit basist i Sophisticated Ladies i 30 år,

Övrig information

Bra att veta

Dynamos lokaler är tillgänglighetsanpassade. Ingång för rörelsehindrade från Tunnbindaregatan 37. Bilparkering på gatorna i närområdet. Restaurangen är öppen hela kvällen.

Insläpp - 18.00

Biljettpris, ordinarie - 270 kr

Biljettpris, medlem i Crescendo - 210 kr

Biljettpris, studerande - 80 kr

Blonde Bass Tour
 

Datum och tid

2023-10-11 kl 19:00

Dela med andra