Ale Möller Trio

71 71 people viewed this event.

Foto thorn-ullberg

Ale Möller är en internationellt uppmärksammad artist med stjärnstatus inte bara i Sverige utan också på de stora festivalscenerna världen över. Flerfaldig Grammis-vinnare, legitimerad legend och professor. Det började med en trumpet och ett ungdomsförhållande till jazzen. Det fortsatte i en het kärleksaffär med den grekiska musiken och sedan endjup vuxenrelation med den svenska folkmusiken.

Han är en multi-instrumentalist som spelar ett brett utbud av instrument, allt från mandola och dragspel till flöjt, skalmeja och kohorn. Men framför allt är Ale Möller en musiker som arbetar sig in i källkoden av den traditionella musiken han möter, vare sig det är en grekisk rembetiko eller en envis svensk polska.

Sveriges meste och bäste multimusikant Ale Möller, bygger ett eget musiklandskap grundat på musiktraditioner från många håll. Där rör han sig fritt, påhejad av sin egen nyfikenhet. Få kan, som denna musikant och berättare, skapa tokglädje – både på och utanför scenen. Tillsammans med sina medmusikanter bjuder Ale Möller på harmonier, rytmer och anekdoter från världens alla hörn, insamlade under ett långt och spännande liv i musikens tjänst.

Medverkande:

Ale Möller: mandola, dragspel, flöjter, trumpet, skalmeja, kohorn, mm., Johan Graden: keyboard, Olle Linder: slagverk, gitarr

Onsdag 16 oktober kl.19.00

Plats: Dynamo

Ingång från Bråddgatan i hörnet av Kungsgatan

 

Övrig information

Bra att veta

Dynamos lokaler är tillgänglighetsanpassade. Ingång för rörelsehindrade från Tunnbindaregatan 37. Bilparkering på gatorna i närområdet. Restaurangen "Dynamo Deli" är öppen hela kvällen. Det är inte tillåtet att ta med väskor större än 40x40x20 cm på konserterna

Insläpp - 18.00

Biljettpris, ordinarie - 350 kr

Biljettpris, medlem i Crescendo - 280 kr

Biljettpris, medlem i SPF - 320 kr

Biljettpris, studerande - 80 kr

Ale Möller Trio
 

Datum och tid

2024-10-16 kl 19:00

Dela med andra