Swing Magnifique

2152172[1]

Swing Magnifique spelar i en stil som kallas Jazz Manouche, Gypsy Swing eller Gypsy Jazz. Grunden är den musik som den legendariska belgisk/franska gitarristen Django Reinhardt (1910-1953) tillsammans med violinisten Stéphane Grappelli skapade i gruppen Hot Club de France på 30-talet, dvs. en tilltalande fusion av traditionell musik ur den romska traditionen (som Django själv tillhörde), musettevalser, franska schlagers och amerikansk jazz.

Swing Magnifiques repertoar är delvis hämtad från Djangos klassiska inspelningar men med en underbar sångerska i bandet skapar man sin egen unika stil genom att kombinera dessa med jazzstandards, franska schlagers och egna kompositioner, allt framfört i Djangos omisskännliga stil.

Onsdag 4 november kl. 19.30

Lyssna på ett smakprov: YOUTUBE