Spicy advice Ragtime Band

För 25 år sedan bildade några tonåringar, inspirerade av New Orleanska revivalinspelningar med bl. a. Bunk Jonson, Spicy Advice Ragtime Band. Sedan dess har bandet utvecklats till ett av Europas hetaste jazzband och är flitigt engagerat på såväl jazzklubbar som alla typer av festivaler.

Spicy Advice Ragtime Band levererar en avspänd och energiladdad New Orleans-jazz – från luftigt svävande solon, via smäktande toner och smattrande dueller, till intensivt nervkittlande samspel som andas eufori och total närvaro.
Inspirerade av storheter som George Lewis, Bunk Johnson, Jelly Roll Morton, Louis Armstrong och Bessie Smith kastar bandet sig lekfullt och målmedvetet mellan tidig 1900-talsragtime, 20-talsjazz, New Orleans-revival och tidig swing.

Gunnar Åkerhielm – piano, Adam Falk – klarinett och tenorsax, Jacob Ullberger – banjo, Niklas Wennström – bas, Joakim Falk – trumpet, Selma Falk – sång, Jonathan Leidecker – trummor, Håkan Persson – trombon.

Onsdag 6 mars kl. 19.30.