Kandels Kapell

Kandels Kapell är från början ett relativt renodlat klezmerband med en del inslag av balkanmusik. Klezmer kan beskrivas som judisk folkmusik från företrädesvis mellan- och östeuropa. Musiken förekom flitigt under det tidiga 1900-talet, då ett stort antal orkestrar fortfarande var aktiva i Europa men även i USA. Klezmermusiken har liksom annan folkmusik alltid tagit influenser från annan sorts musik, och eftersom klezmern i första hand är knuten till den judiska befolkningen och inte till en geografisk plats, så har klezmermusiken också influerats av annan folkmusik i den region där den har funnits. På så sätt har t.ex romsk musik och annan musik från balkanområdet haft inflytande på klezmermusik från dessa områden. Kopplingen till just musik från balkanområdet känns därför relativt naturlig. Under konserten dyker det upp musik från båda dessa traditioner.

Petter Landin, klarinett och saxofon
Anne Holmer, fiol
Simon Schierup, dragspel och piano
Sven Malmberg, saxofon, flöjt och klarinett
Anders Bergfjord, kontrabas och bastuba

Onsdag 17 april kl. 19.30.

Crescendo årets jazzklubb 2019.