Swedish Blues Challenge (SBC)

Sedan 2011 har European Blues Challenge (EBC) arrangerats av European Blues Union (EBU) på olika håll i Europa. 2019 års arrangemang äger rum den 4-6 april 2019 i Ponta Delgada Azorerna, Portugal.
Sverige kommer där att representeras av vinnaren i SBC 2018.

Förutom de speltillfällen på flera europeiska festivaler som utlovas för vinnaren av EBC är det en fantastisk möjlighet för alla medverkande band att knyta nya internationella kontakter med bluesarrangörer och träffa musiker från hela Europa.
Det är helt enkelt helgen då hela bluesbranschen träffas! Det är då den Europeiska Blues Unionen har sitt årsmöte och förutom de två tävlingskvällarna arrangeras det också lokala showcases en bluesmarket och div. utställningar.

Swedish Blues Challenge 2018 arrangeras av Crescendo i Norrköping i samarbete med de svenska medlemmarna i European Blues Union.

De band som gått till final i Swedish Blues Challenge är:

Blueass Bluesband, på scenen kl. 18.30,
Marino Valle Band, på scenen kl. 19.15 och
Sam Rocket and his Blues Prisoners, på scenen kl. 20.00

De svenska medlemmarna i SBC, som utgör den jury som ska utse vinnaren i den svenska tävlingen, består av: Uddevalla Bluesförening, Göteborgs Bluesförening, Stockholms Bluesförening, Norrtälje Bluessällskap, Swedish Blues Association, Åmåls Bluesförening och Kultur i Väst.

Kvällen avslutas med en konsert med Lisa Lystam Family Band med Ida Bang med start c:a kl. 22.

Plats: Dynamo, Tunnbindaregatan 37

Lördag 3 november kl. 18.30
Entré: 320 kr. Medlem 290 kr.

Köp biljetter via Tickster. Klicka på länken nedan.
TICKSTERSwedish Blues Challenge (SBC)