Nellie Tiger Travis med Top Dogs


Med sin eldiga, kraftfulla sång och oemotståndliga scenkarisma har den här blues- och southern soul-sångerskan från Mississippi fyllt festivaler och klubbar runt om i världen. Hon har sina rötter i gospelmusiken och hämtar sin inspiration från artister som Big Mama Thornton, KoKo Taylor and Etta James.

Nellie växte upp under 60-talet i Mound Bayou, Mississippi i en familj där kyrkan och gospelmusiken var en naturlig del av vardagen. Efter att ha siktat mot en karriär som skådespelerska, vann slutligen hennes kärlek till musiken och hon gjorde sig ett namn på Chicago-bluesscenen där hon delat scener med några av de största (inklusive Buddy Guy, Bobby Rush, Otis Clay och Little Milton.

Sedan Nellie släppte sitt debutalbum 2000 har hon frontat några av de tajtaste Chicago-bluesbanden i världen, fyllt klubbar och headlinat festivaler runt om i världen. Från Japan, Grekland, Italien, Tyskland, Brasilien och hela vägen tillbaka till sin hemstad i Mississippi, knockar Nellie ut publiken med sina framträdanden.

Nellie Tiger Travis – sång
Sverker Blomberg – gitarr
Erik Möbeln Pettersson – Hammond-orgel
Anders Molle Mohlin – bas
Jonathan Westling – trummor

Onsdag 24 oktober kl. 19.30.
Entré 240 kr. Medl. 210 kr.

Köp biljetter via Tickster. Klicka på länken nedan.
TICKSTER