Vocation

vocation

Vocation är en jazzvokalgrupp, den enda i sitt slag i Sverige, och de bjuder på en svängig vokaljazz i Manhattan Transfers och Gals & Pals fotspår. De är ett fräscht inslag med ett homogent och häftigt sound, bra timing och ett tydligt avstamp i jazzen.
Gruppen har fyra plattor i bagaget, Vocation (2006), Just Friends (2008), A Swinging Christmas (2010) och Vocation på svenska.

Vocation har hunnit göra en mängd konserter både i Sverige och i utlandet och konserterat med både symfoniorkestrar och storband, till exempel Norrbotten Big Band, Sönderjyllands Symfoniorkester, Blue House Jazz Orchestra och senast radiostorbandet HR-Big Band i Frankfurt. De har även delat kväll med bland annat Al Jarreau, Tony Bennett och Count Basie Orchestra på Pescara Jazzfestival i Italien.Här hemma i Sverige är Vocation en mycket etablerad grupp och medverkar i alla möjliga sammanhang på både jazzklubbar och konserthus. Ett axplock av artister som har uppträtt med Vocation är Svante Thuresson (som även är med på skivan Just Friends), Louise Hoffsten , Claes Jansson, Monica Dominique, Lill Lindfors och Povel Ramel.

Vocation är:
Ulrika Zettersten, Helena Insulander, Josefin Siljeholm, Rolf Pilotti, Jonas Åman och Johan Lundgren.

Bandet består av:
Klas Toresson – saxofon/klarinett
Martin Landström – piano
Martin Sjöstedt – kontrabas
Daniel Fredriksson – trummor

Onsdag 15 februari kl. 19.30.
Entré 240 kr. Medl. 210 kr.

Köp biljetter via Tickster. Klicka på länken nedan.
TICKSTER