Duo Naranjo – Weurlander

duo-naranjo-weurlander
En Duo i världsklass. Möt två stjärnor i ett gränsöverskridande möte mellan Chile och Finland. Duon är känd för sin intensitet och sitt samspel, deras musik berör på djupet och duon har numera hela världen som arbetsfält.

Tania Naranjo och Minna Weurlanders vägar korsades via deras gemensamma kärlek till Tango Nuevo. Det var förstås mer än det geografiska avståndet som skilde Minnas uppväxt i Finland från Tanias uppväxt i Chile. Trots det ligger deras temperament mycket nära varandra.

”Entwined” är duons första album och består mestadels av egna kompositioner! Skivan har hyllats av media överallt.

Duo Naranjo-Weurlander är en överskridande duo i dubbel bemärkelse. Trots att deras musik kommer från två olika kulturer finns det mer som förenar än som skiljer dem åt. Intensiteten, kraften, vemodet och det expressiva uttrycket är måhända ett gemensamt drag i de bådas musik. De har förmågan att växla från duo-spel till att fungera som en organism med en till synes gemensam tanke och riktning.

Duo Naranjo-Weurlanders musik har spelats ett flertal gånger i Sveriges Radio P2 Live!

Tania Naranjo växte upp i Santiago i Chile. Hon kom tidigt i kontakt med, och utvecklade en stark passion för, det klassiska pianot och den chilenska folkmusiken. Tania är nu en etablerad pianist och sångerska bosatt i Sverige och har framfört sin egen musik världen över vid solokonserter, med symfoniorkestrar och med sina egna konstellationer! I Tanias kompositioner och i hennes uttryck finns utrymme för drivande, svängig rytmik.
Hennes musik är inspirerad av jazz, argentinsk tango,1900-talets moderna kompositörer, urban chilensk musik och även av den andinska folkmusiken.

Minna Weurlander är född och uppväxt i Finland. Musiken förde henne till Sverige där hon sedan länge är verksam som konsert-accordeonist och kompositör. I denna egenskap har hon samarbetat med allt från symfoniorkestrar till moderna, experimentella dans- och teaterföreställningar samt filmproduktioner. Minna experimenterar gärna med accordeonets klanger. Hennes musik och spelsätt har influerats starkt av den ryska accordeon-traditionen och förstås även av den argentinska tangon.

Tania Naranjo, piano & komposition.
Minna Weurlander, accordeon & komposition.

Onsdag 15 mars kl. 19.30.
Entré 210 kr. Medlemmar 180 kr.

Köp biljetter via Tickster. Klicka på länken nedan.
TICKSTER