Air Craft big band – hyllningskonsert till José Ricciardelli

Norrköpings eget storband AirCraft big band får besök av sin ursprungliga musikaliska ledare och tillika Crescendo jazzstipendiat Jose’ Ricciardelli. Jose’ har sina rötter i Argentina så vi kan förvänta oss en hel del eldiga rytmer från Sydamerika blandat med smäktande ballader från bl.a. Ellingtons stora tonskatt.
Ytterligare en av bandets hemvändande originalmedlemmar, Ronny Funseth, kommer att stå för det vokala inslaget. Ronny har tillbringat de senaste åren i Uppsalatrakten och är en eftertraktad sångsolist i många sammanhang. Senast har han hörts i Estland, London och metropolen Säffle. På Crescendo kommer vi säkert att få njuta av en del Sinatra tolkningar och örhängen ur den klassiska storbandsrepertoaren. Vi utlovar en omväxlande blandning i nostalgins tecken.
Onsdag 25 oktober kl. 19.30.