Projeto Brasil

Hans Olding. Foto Jan Perneros
Sigurdur Floason

Projeto Brasil är ett nordiskt möte kring musik från det kreativa brasilianska 60- och 70-talet: Bossa Nova, Samba och MPB (Música Popular Brasileira).

Det är en hyllning till kompositörer som Antônio Carlos Jobim, Milton Nascimento och Vinícius de Moraes och deras samtid. Musik som var revolutionerande när den skrevs, som omformade de musikaliska begreppen och gjorde den brasilianska musiken het i hela världen. Född i mötet mellan jazz, popmusik, klassisk musik och den rika afro-brasilianska musikkulturen känns den lika modern och relevant idag som då den skrevs.

Sigurdur Flosason och Hans Olding träffades för några år sedan i samband med ett gemensamt musikprojekt i Danmark och har sedan dess spelat ihop regelbundet på klubbar och festivaler i Norden. Tillsammans har de nu skrivit ny musik och nya arrangemang på sina favoritlåtar för en handplockad kvintett, där deras jazzbakgrund korsas med de brasilianska klassikerna.

I gruppen återfinns några av Nordens mest namnkunniga musiker. Resultatet är en spännande mix av brasilianska rytmer och svängig jazz med en stor nypa tropisk melankoli.

Musiker:
Sigurdur Flosason (ISL) – altsaxofon/altflöjt
Hans Olding (SVE) – gitarr
Thórdís Gerdur Jónsdóttir (ISL) – cello
Morten Ankarfeldt (DK) – bas
Ola Bothzén (SE) – trummor och slagverk

Onsdag 20 april kl. 19.30.

Med stöd av
nordiskkulturfond_norden_black_rgb