Ellen Andersson Quartet med Nisse Sandström

Foto: Satu Knape Foto: Satu Knape

Ellen Andersson Quartet är en ny grupp som redan har hyllats av recensenterna för sina livespelningar i Sverige och i början av hösten släpper de sitt debutalbum ”I’ll Be Seeing You” – en skiva som inte kommer att gå många spårlöst förbi. På skivan, som är inspelad i Köpenhamn, gästar trumpetaren Peter Asplund och saxofonisten Oilly Wallace.

Ellen Andersson Quartet är en grupp med relativt vanlig jazzsättning: sång, gitarr, kontrabas och trummor, och gör standardlåtar i egna arrangemang. Musiken har en stor berättelsemässig och emotionell spännvidd, där lekfullhet möter stort allvar.

Ellen Andersson Quartet vill hitta en medelväg där tradition möter nutid men utan att förlora integritet och personlighet. Gruppen vill också utmana det sätt påvilket många vokalister i jazzsammanhang brukar förhålla sig till och delta i musiken, och lägger stor vikt vid att vara fyra musiker på lika villkor.

Vokalisten Ellen Andersson är en näst intill unik jazzvokalist i Sverige just nu, och hon är förutom melodibärare och textförmedlare också en mycket fin improvisatör.

Foto: Sune Andersson Foto: Sune Andersson

Nisse Sandström har i över femtio år varit en av landets mest hyllade tenorsaxofonister. Han skivdebuterade 1972 med ”The Painter” som valdes till årets gyllene skiva samma år.
Nisse var medlem i basisten Red Mitchells Communication mellan 1973 och 1988 och har jobbat med en långa lista jazzlegender som Rolf
Ericson, Horace Parlan, Tommy Flanagan, Mel Lewis och Al Harewood. Han har även uppträtt på en hel del internationellt kända jazzscener som Village Vanguard och Fat Tuesday’s i New York – och nu gästar han alltså Crescendo i Norrköping med Ellen Andersson Quartet!

Ellen Andersson – Sång
Anton Forsberg – Gitarr
Hannes Jonsson – Kontrabas
Sebastian Brydniak – Trummor
Nisse Sandström – Tenorsaxofon

Onsdag 9 november kl. 19.30
Entré 190 kr. Medlemmar 160 kr.

Köp biljetter via Tickster. Klicka på länken nedan.
TICKSTER