Dreams of Drams

Med sitt program ”Celtic Fire” vill Dreams of Drams visa den glöd, som uttrycks i den skotska och irländska musiktraditionen och i programmet har de samlat en mängd sånger om upprorsmakare, tiggare, sjömän och fala kvinnor, tillsammans med instrumentala stycken med virvlande jiggar och reelar. Naturligtvis kryddade med sånger om ”livets vatten” – Whisky!
Anders Gjörling, Mårten Smith och Bo Lindberg har alla jobbat länge med att spela denna typ av musik och i gruppen ”The Corbies”, där alla varit medlemmar, har de spelat in fem skivor.
Andra stora höjdpunkter har varit när de, tillsammans med dansare i den större showen Celtic Fire Show, uppträtt på stora scener som Borgholms Slottsruin, Dalhalla, Kungsträdgården och Skansen i Stockholm samt i TV och Radio.
I trion ”Dreams of Drams”, har de ett mer lätthanterligt och kompakt format, men fortfarande med samma keltiska glöd som inspirerat dem i över fyrtio år
Onsdag 20 januari kl. 19.30