”Django and more”, Gustav Lundgren med unit

Gustav Lundgren
Unit Niclas Höglind, Kristofer Johansson

Gustav Lundgren är en av Sveriges mest framgångsrika jazzgitarrister just nu.
Han föddes i Stockholm 1980, började spela gitarr i 12-års åldern. Gustav studerade musik i Stockholm, Bollnäs och Svalöv. Han blev engagerad på klubbar i Stockholmsområdet redan som 16-åring och gjorde sin första turné till utlandet (Spanien) som 19-åring med egen trio.

Gustav Lundgren har mellan 2000-2012 turnerat i olika länder i Asien och Europa. medverkat på över 55 skivor. samarbetat med b la: Anne Sofie Von Otter, Salem AlFakir, Maia Hirasawa, Jonas Kullhammar, Lars Erstrand, Lisa Nilsson, Jan Allan och Bernt Rosengren.

Gustav Lundgren är känd från såväl Jazz som Gypsy-swing och House samanhang.

2005 blev han tilldelad Louis Armstrong stipendiet.
2009, 2011, 2013 & 2014 fick han konstnärsnämndens stipendium.
2015 blev han tilldelad Albin Hagström stipendiet och Second Line Jazzband stipendiet.

unit är en duo som arbetar både som musiker, pedagoger. Deras musikaliska tyngdpunkt ligger på jazz- och improvisation, men spelar gärna musik i genrernas gränsland.
Niclas Höglind, gitarr,
Kristofer Johansson, slagverk