Blues Detour

Foto: Åsa Edling Foto: Åsa Edling

Konstellationen Blues Detour uppstod som ett tillfälligt liveprojekt 2010. Ale Möller fick uppdraget att sammanföra sina blueshjältar, vilken han också gjorde och de tre fann snabbt en stark musikalisk kemi mellan varandra.

Detta ledde vidare till många diskussioner om hur blueskänsla kan ta sig olika former i olika traditioner, hur nordiska kulturer och traditioner färgar en musikform som uppstått i en annan del av världen. Tillsammans gör de nu ytterligare en Blues Detour, ett bluesmöte med många dimensioner! Redan i dagsläget har bandet gjort tre turnéer och spelat in ett album ”Blues Detour” Sally Wiola Music/Playground music 2014.

Ale Möller, bosatt i Stockholm, är folk- och världsmusikant som har den svenska folkmusiken som trampolin för sina många musikäventyr. Få kan som Ale Möller skapa eufori både på och utanför scenen.

Eric Bibb är uppvuxen i en musikfamilj i New York, men är numera bosatt i Sverige. Han har spelat mycket internationellt och har ett öppet sinne för klanger och impulser från hela världen.

Knut Reiersrud, bosatt i Norge, är en norsk bluesman och worldmusicpionjär som ofta gör egensinniga tolkningar av den norska folkmusiken.

Onsdag 16 novemberl kl. 19.30
Entré 340 kr. Medlemmar 310 kr.

Köp biljetter via Tickster. Klicka på länken nedan.
TICKSTER