Stockholm Jazz Orchestra (SJO) spelar Herbie Hancock. OBS! Konserten flyttad till Crescendo

SJO2
SJO firar i år 30 år av konserter och turnéer över hela världen. Bandet är i världsklass och ett av de ledande i sin genre. Bandet har spelat i USA, Mexico, Argentina, Uruguay, Sydafrika, Europa och i Norden på olika klubbar och festivaler. 15 CDs har getts ut och ett otal radioinspelningar med bandet har hörts genom åren.

I bandet spelar de bästa jazzmusikerna i Sverige en del numera bosatta utomlands.
Trumpeter: Fredrik Norén, Gustavo Bergalli(Argentina), Magnus Broo samt Karl Olandersson.
Tromboner: Peter Dahlgren, Bertil Strandberg(Danmark), Kasperi Sarikoski(Finland), Anders Wiborg.
Saxofoner: Johan Hörlén(WDR BB i Köln), Fredrik Kronkvist, Karl-Martin Almqvist(DR BB), Robert Nordmark, Fredrik Lindborg.
Trummor : Adam Nussbaum(USA). Bas: Martin Sjöstedt. Piano : Jukkis Uotila(Finland).

Gäster:
Adam Nussbaum : En av världens absolut bästa jazztrumslagare med en meritlista lång som få andra. Stan Getz, James Moody, John Scofield, Toots Thielemans, Randy Brecker är några musiker han spelat med. Han är också en musikernas favorittrum-slagare eftersom han får alla andra att låta bättre. En sann världsmusikant.

Jukkis Uotila : Ordinarie trumslagare i SJO men också en lysande pianist. Har som sådan bl.a spelat med Billy Cobhams band, samt givit ut flera CD i eget namn som pianist. Jukkis är en av de bästa trumslagarna i världen och dessutom professor i jazz på Sibelius akademien i Helsingfors. SJO2Han har på sin meritlista som trummis namn som Mike Stern, Randy Brecker,Jerry Bergonzi, Toots Thielemans. Jukkis fungerar som musikalisk ledare för dessa konserter.

Arrangörer: Crescendo och Louis de Geer

Tisdag 15 september kl. 19.30
OBS! Ändrad lokal.

Biljetter till konserten i Flygeln gäller även på Crescendo.

Klicka och lyssna SPOTIFY