Lina Nyberg Band

Lina Nyberg 2
Jazz- och improvisationssångerskan Lina Nyberg, som i år har tilldelats Lars Gullin-priset, har sedan 20 år profilerat sig som en av de mest kreativa och egensinniga musikerna i Norden. Hon har framträtt i ett stort antal länder och jobbat med några av de främsta
musikerna i världen. I mars 2014 släpper Lina Nyberg Band en ny skiva där också Norrbotten Big Band medverkar, ”The Sirenades”.

I mars 2011 tilldelades hon Sveriges Radios pris Jazzkatten som ”Årets Musiker” med motiveringen: ”Med tretton skivor i eget namn och den fjortonde snart på väg har hon utmärkt sig som en av de starkaste rösterna i svensk jazz. En unik, sångerska, kompositör och textförfattare som både djupt berör och har stor känsla för humor. En scenpersonlighet svensk jazz absolut inte klarar sig utan.”

Karriären inleddes med samarbetet med Esbjörn Svensson och duoskivan Close och sedan dess har Lina gjort 16 CDs i eget namn med gräddan av svenska jazzstjärnor. I augusti 2011 släppte Lina cdn PALAVER. Varje enskild sång på den skivan är tillägnad en person som betytt mycket för Lina. Hennes momor Aliisa, kompositören Claude Debussy, författaren Paul Auster med flera.

Lina Nyberg sång, Cecilia Persson piano, David Stackenäs gitarr, Josef Kallerdahl bas, Peter Danemo trummor

Onsdag den 12 mars kl. 19.30
Entré 160 kr. Medlemmar 130 kr.