Chuck Hall Band med Lisa Lystam

Chuck Hall

Lisa Lystam


I vår blir det 20 år sedan Chuck gjorde sin första turné i Sverige. Den här turnén blir också hans 20:e i ordningen.

Bluesen kommer alltid att vara fundamentet i Chucks musikvärld. Den är han trogen även om han inte är någon traditionalist. Han experimenterar gärna och tänjer på gränserna till en vidare tolkning av begreppet blues till något kreativt med influenser från funk, fusion cajun o.s.v. Inga dörrar är stängda.
Hans musikaliska uppväxtmiljöer i Louisiana och Texas, där han var omgiven av blues, präglade honom starkt och gör att vad han än spelar, vilken stil han än provar på, så är det alltid blues i botten.

Den unga och mycket talangfulla bluessångerskan Lisa Lystam, som sjöng på Crescendo i våras, gästar bandet på den här turnén. Hennes varma och inlevelsefulla men ändå mycket kraftfulla stämma ger bandet ytterligare dynamik. I de låtar hon sjunger får dessutom Chuck extra svängrum för sitt briljanta gitarrspel.

Med sig på den här turnén har Chuck två briljanta musiker som han spelat med en hel del i USA men som är nya för oss. Tillsammans med Chuck bildar John Moore på bas och Roy Cameron på trummor en supertight och grymt svängande trio.

Onsdag 6 november kl. 19.30

SPOTIFY Chuck och Lisa. Klicka och lyssna.