Barrio Latino Blues 3/10 och Georg Riedel, Sarah Riedel och Nicolai Dunger med ”Cornelis vs Riedel” 7/10


Barrio Latino Blues från Phoenix, Arizona har tagit publiken med storm. Den spännande kombinationen av Texasblues kryddad med latinska influenser visade sig tilltala en publik som gillar en lite hetare anrättning. Dynamiken, spelglädjen och energin är på en nivå som få kan motstå. Man kan ana Taj Mahal, Stevie Ray Vaughan och inte minst Carlos Santana bland inspirationskällorna. Här finns också en stark doft av tex-mex och mexikansk folkmusik. Det handlar alltså om traditionell Texas blues som hettats upp med latinamerikanska kryddor till en oemotståndlig Latino Blues. Gitarristen Leonard Sapia jämförs ofta med Carlos Santana. Bara en sådan sak.

Onsdag 3 oktober kl. 19.30Ny musik av Georg Riedel till Cornelis Vreeswijk texter, framfört av Sarah Riedel och Nicolai Dunger med Georg Riedel, bas, Jonas Östholm, piano m fl.

Georg Riedel har tonsatt en rad svenska diktare, bland andra Karin Boye, Gunnar Ekelöf , Tomas Tranströmer , Kristina Lugn och, nu senast, Cornelis Vreeswiijk. Att återkoppla till samarbetet med Cornelis är en dröm han burit på länge. Nu när detta blivit verklighet ökar chanserna för nya svenska visklassiker, signerade Georg Riedel.

”Med Sarahs röst är det så här, den låter som sprungen rakt ur en talröst, enkel, oforcerad, omanierad, men alls inte banal eller slapp. Med kärna och karaktär. Med en underbar språkbehandling. Hon kom till världen för att sjunga jazz på svenska. Hon kan gå hur långt som helst.”
Gunilla Brodrej, Expressen

Söndag 7 oktober kl 16.00. OBS tiden!